אחד השלבים שהם הכי מלחיצים תובעים למימוש זכויות בביטוח לאומי היא הוועדה הרפואית. האמת היא שאם יודעים איך מתנהלת הוועדה, איך להתנהג במהלך הבדיקה שלה וממה להימנע, אפשר להגיע מוכנים ולעבור אותה בהצלחה. על כך במאמר הבא.
הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי היא שלב חשוב שיש לעבור כמעט בכל הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי. הוועדה הזאת היא שתאשר את רמת הזנק שנגרם לתובע והאם הוא זכאי לאחוזי נכות וכמה. יש לכך משמעויות רבות וחשוב לדעת שהצלחה בבדיקה של הוועדה תלוי בתובע עצמו ולא באף גורם אחר.
איך תתנהגו בבדיקה של הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי?
ראשית כל חשוב להגיע מוכן לוועדה רפואית. לשם כך כדאי מאוד לקבל יעוץ מקדים של עורך דין נזיקין שמלווה אתכם בתהליך הגשת תביעה מול ביטוח לאומי. עורכי דין מנוסים יודעים להדריך את הלקוחות שלהם איך לצלוח את הוועדה בהצלחה.
אלו מספר טיפים איך להצליח בוועדה רפואית של ביטוח לאומי:
- יש להציג קושי תפקודי – מי שמגיעים לוועדה רפואית מתייחסים בדרך כלל רק לליקוי ממנו הם סובלים ואין די בכך. בתביעה לנכות כללית מומלץ מאוד להסביר או להדגים את הקושי היומיומי שנגרם לכם בשל הליקוי שאתם מתלוננים עליו. לעתים להמחשה הזאת יש משמעות רבה יותר מהסבר לקוני על ליקוי בריאותי.
- הצטיידו בחומר רפואי רלוונטי – לא פעם טועים לחשוב שלוועדה יש מסמכים רפואיים, תוצאות בדיקות או מידע על טיפולים שהתובע עבר. לא כך הדבר. הוועדה מקבלת את המסמכים הראשוניים פחות או יותר, ועל כן אם יש לכם מסמכים שמעידים על טיפולים או בדיקות שמחזקות את הטענות שלכם לתביעה, חובה להביא אותם אתכם לוועדה. במקביל חשוב להביא רק מה שיחזק את התביעה שלכם ולא כל מסמך שהרופא אולי ציין בו משהו שעלול להזיק לכם.
- אל תגזימו בתיאורים או הצגות – יש נבדקים שמגיעים לוועדה רפואית ונוטים להגזים ברמות הכאב או הקושי שלהם לבצע פעולות שונות. יש לזכור שחברי הוועדה הם רופאים בעלי ניסיון רב והם יבחינו די בקלות במקרים כאלה. הדבר יוביל להתייחסות אל אותו אדם כאחד שמחפש רק לעשות הון על חשבון קופת ביטוח לאומי ולא באמת לחפש פתרון לבעיה שהוא סובל ממנה. תהיו אתם ללא תוספות מוגזמות מדי.
- הכירו את החוק – אינכם צריכים להיות מומחים לחוקי ביטוח לאומי או משרד הבריאות בישראל אבל כן כדאי להכיר נהלים שקשורים לתביעה שלכם. האם עברתם את הבדיקות הנדרשות? האם סיימתם טיפולים הכרחיים? חשוב לדעת מה התנאים לקבלת אחוזי נכות לפי המקרה שלכם.
- לקרוא היטב לפני שחותמים – לפני כניסה לוועדה תחתמו על פרוטוקול של מזכיר הוועדה הרפואית. חשו בלשים לב שכתוב שם כל מה שרלוונטי לעניין שלכם ולא הושמט בטעות דבר מה שיכול להיות בעל חשיבות רבה עבורכם. תקראו את הפרוטוקול פעמיים ורק אז תאשרו אותו בחתימה.
- דברו לאט וברור – חשו במאוד לדבר לאט, ברור ובאופן שמפרט כפי שצריך את הליקוי שאתם סובלים ממנו והקושי שהוא גורם לכם. מה שתגידו נרדם ומתועד וחשוב שלא תהיה אי הבנה או יושמטו פרטי מידע חיוניים להצלחת התביעה שלכם.
ההמלצה שלנו היא להגיע מוכנים לוועדה אחרי התייעצות עם עורך דין נזיקין שמייצג אתכם ויש לו ניסיון בוועדות של נפגעי תאונות עבודה, תאונות דרכים וכדומה.
המאמר נכתב בשיתוף עם משרד עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי לנפגעים בתאונות, מחלות ונזקי גוף מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הפנסיה והביטוח הגדולות בישראל. אם אתם מחפשים עו"ד נזיקין בחיפה או עו"ד נזיקין בקריות – המשרד הוא הכתובת!