שתלים דנטליים הם אחד הטיפולים המשפיעים ביותר על המטופל בתחום רפואת השיניים. השתלת שיניים מאפשרת למטופלים לשפר את המראה שלהם, לדבר טוב יותר ובעיקר ללעוס ולאכול כמו שצריך. יש מי שבכל זאת מתלבטים אם לבצע טיפול שכזה כיוון שהדעה היא ששתלים דנטליים אינם מחזיקים לטווח ארוך אבל תפיסה זאת שגויה מיסודה.
טיפולים של שיקום הפה כוללים בדרך כלל הרכבת שתלים דנטליים בפה של המטופל. השתלים הללו נועדו למלא מקום של שיניים חסרות או להחליף שיניים פגומות. לאחר הטיפול, לא רק שהמראה החיצוני של המטופל אסתטי יותר והוא יכול לחייך בפה מלא, אלא שגם פעולות אלמנטריות כמו דיבור תקין או לעיסת מזון, שאולי לא יכול היה לבצע כראוי קודם לכן, עכשיו הופכות לקלות הרבה יותר.
ההתלבטות של רבים לגבי השתלת שיניים היא בדרך כלל סביב שלוש סיבות עיקריות:
- הכאב – המחשבה שהטיפול כואב
- העלות – אלו נחשבים טיפולים יקרים יחסית
- התוצאה – יש תפיסה ששתלים דנטליים מחזיקים מעמד רק שנים בודדות
האמת היא מעט שונה כמובן. טיפול השתלת שיניים פחות כואב היום ביחס לעבר ובזכות חומרים מאלחשים כמעט ואיננו מורגש. העלות גם כן ירדה בשנים האחרונות ובכל מצב ניתן לפרוס אותה לתשלומים רבים בד"כ. בעניין משך הזמן שהשתלים מחזיקים מעמד, גם כאן אפשר לציין שעם תחזוקה נכונה השתלים הללו יכולים להחזיק גם 20 שנים או יותר מכך בפה של המטופל.
מהי תחזוקה של שתלים דנטליים?
טיפולי שיקום הפה הכוללים השתלת שיניים אינם טיפולים פשוטים ומהירים ודורשים מיומנות של רופא שיניים בנתניה, קרית אונו או כל מקום אחר. למרות זאת, גם אם בחרתם את הרופא הטוב ביותר בתחום של אסתטיקה דנטלית והשתלות שיניים, חשוב להבין ששתל דנטלי אולי מהווה פתרון מצוין לטיפול שאתם זקוקים לו אבל הוא איננו שן טבעית אלא חומר זר שמושתל בפה שלכם.
על מנת שהוא יחזיק מעמד לאורך שנים ארוכות, יש לטפל בו ולוודא שמתחזקים נכון את חלל הפה, השיניים בכלל והשתל בפרט. את זאת עושים בכמה דרכים.
- היגיינה יומית – חשוב מאוד לצחצח שיניים פעמיים ביום, בבוקר ובלילה. יש להשקיע לפחות דקה שלמה בצחצוח ולא להעביר מברשת לכמה שניות רק כדי לצאת ידי חובה. כמו כן חשוב לצחצח היטב את המעברים בין גבול החניכיים לכתר.
- ביקור אצל שיננית – מומלץ לבקר אצל שיננית לפחות פעם בשנה באופן שוטף ולאחר טיפול השתלת שיניים מומלץ לפחות פעמיים או שלוש בשנה. שיננית יודעת איך לנקות היטב את חלל הפה ואת האזורים בהם בוצעה השתלת שיניים. כמו כן היא יכולה לזהות סימנים של צחצוח לא נכון שלכם ולהעניק טיפים איך להשתפר.
- בדיקת מעקב אצל רופא שיניים – כדאי פעם בשנה או שנה וחצי לכל היותר לבקר במרפאת שיניים לבדיקה של חלל הפה ולוודא שהשתל במצב תקין.
- אורח חיים בריא – אם עד עכשיו לא עשיתם זאת אז זה הזמן להפסיק לעשן, להוריד את כמות השתייה החריפה וגם להימנע ממאכלים חומצתיים מדי.
תחזוקה נכונה של השיניים בכלל והשתלים בפרט, יכולה להבטיח לכם שנים ארוכות של שתלים דנטליים תקינים ושימושיים לחיים נוחים ויפים יותר. לעתים גם לטווח של 20 שנה או יותר.
המאמר נכתב בשיתוף עם מרפאת השיניים Dental Care אשר מעניקה טיפולי שיניים מקיפים כמו יישור שיניים בנתניה או השתלת שיניים בנתניה והסביבה הקרובה. אם אתם מחפשים רופא שיניים באבן יהודה או רופא שיניים בכפר יונה – רופאי השיינים של Dental Care הם הכתובת!