כל עובד שכיר במדינת ישראל זכאי לזכויות סוציאליות שנועדו להגן עליו ולדאוג לו. חלק גדול מהעובדים אינם מודעים לזכויות הללו ולעתים יש גם מעסיקים שאינם מודעים לזכויות הקיימות ופוגעים בעובדים שלהם ביודעין או שלא ביודעים עקב כך. לכן, בין אם אתם עובדים שכירים או מעסיקים של עובדים כאלו, כדאי להכיר את הזכויות הסוציאליות טוב יותר.
עובדים שכירים לא תמיד מכירים את הזכויות הסוציאליות העומדות לזכותם במסגרת דיני עבודה בישראל. הדבר מאפשר לעתים למעסיקים להתעלם מזכויות אלו, בכוונה או שלא בכוונה, ולפגוע באותם עובדים. בשל כך כדאי להכיר את הנושא טוב יותר.
מהן הזכויות הסוציאליות שמגיעות לכל עובד?
לפניכם 10 זכויות סוציאליות בעבודה שכל עבוד זכאי להן:
- ביטוח פנסיוני – משנת 2008 כל מעסיק חייב לבטח את העובדים שלו בביטוח פנסיוני לפי צו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק וזאת כדי להבטיח לעובד פנסיה לעת זקנה, אך גם למקרים אחרים כמו אובדן כושר עבודה או פטירה.
- פיצויי פיטורים – על המעסיק להפריש כספים שיצטברו למקרה של פיטורים. במקרה והמעסיק לא הפריש את מלוא הסכום הנדרש במהלך תקופת העסקת העובד, עליו להשלים את ההפרש במקרה של פיטורי העובד וצורך בתשלום פיצויי פיטורים המגיעים לו.
- דמי חופשה – עובד זכאי לחופשה שנתית בתשלום על פי היקף המשרה שלו והוותק במקום העבודה. חופשה שנתית היא בין 12-28 ימים ולא כלולים בה שבתות, חגים, ימי מחלה וכדומה. בימי החופשה העובד משתכר את שכרו הרגיל מהמעסיק. את ימי החופשה ניתן לבחור בהתראה מראש או בימים אותם קובע מראש המעסיק.
- דמי הבראה – כל עובד זכאי לדני הבראה שמתחילים מ 5 ימים בשנה לשנת וותק ראשונה ועד 10 ימים משנת הוותק ה 20 שלו. דמי הבראה משולמים לרוב בתשלום שנתי חד פעמי אך יש מעסיקים שפורסים את התשלום הזה על פני השנה כולה כחלק מתשלום משכורת העובד.
- דמי נסיעות – מעסיק שאיננו דואג לשירותי הסעה עבור העובד, חייב לשלם עבור הנסיעות שלו למקום העבודה וחזרה עבור כל יום עבודה. הסכום הוא יומי והוא משולם בחישוב חודשי בנוסף למשכורת העובד.
- ימי מחלה – עובד זכאי לקבל תשלום עבור ימי מחלה, כאשר התשלום מחושב מהיום השני להיעדרות עקב מחלה (בגיבוי של אסמכתא רפואית לכך). כמו כן יש מצבים בהם יוכרו ימי מחלה עבור תשלום בבני משפחה חולים.
- תגמול שעות נוספות – עובד זכאי לקבל תשלום עבור שעות נוספות מעבר לשעות המוגדרות כשעות עבודה (וימי עבודה) במקום העבודה. התגמול הוא תוספת של 25% עבור השעתיים הראשונות ו- 50% תוספת עבור השעות שמעבר לכך. כמו כן יש מגבלת שעות נוספות בכל שבוע עבודה.
- שימוע לפני פיטורין – מעסיק שמעוניין לפטר עובד חייב להזמין אותו לפגישת שימוע לפני פיטורים. בשימוע העובד יכול להגן על הסיבות בגינן מעוניינים לפטר אותו ולנסות לשמור על מקום העבודה. ניתן לצרף עורך דין דיני עבודה שיהיה נוכח בשימוע.
- הודעה מוקדמת – פיטורים של עובד חייבים להיות בהודעה מוקדמת מראש על פיטוריו. תקופת ההודעה מראש היא לפי הוותק של העובד במקום העבודה. בין אם יעבוד מרגע ההודעה או לא, יש לשלם לו את שכרו עבור פרק זמן זה.
- תשלום ימי חג – לעובדים שעתיים ולא במשכורת קבועה ישולמו ימי חג ביחס לשעות העבודה היומיות המקובלות שלהם. הדבר תקף לעובדים עם וותק של 3 חודשים לפחות במקום העבודה.
לסיכום, לכל עובד מגיעות מגוון רחב של זכויות סוציאליות על פי חוק, לכן בכל מקרה של עזיבה של מקום העבודה, מומלץ לעבור ביחד עם עורך דין דיני עבודה על הזכויות שלכם ולבדוק אם כל מה שמגיע לכם, שולם על ידי המעסיק.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד מימון פאר – עורך דין דיני עבודה אשר מעניק ייצוג משפטי לעובדים או ייצוג משפטי למעסיקים במגוון רחב של סוגיות הקשורות לדיני עבודה (זכויות סוציאליות, פיצויי פיטורין וכדומה).