אף אחד לא רוצה להיקלע למצב בו הטיסה שלו מתעכבת בצורה משמעותית בהמראה, הוקדמה ויצאה כבר לדרך בלי שידע על השינוי או שהטיסה שלו בוטלה לחלוטין. המקרים הללו מתרחשים על בסיס יומיומי בכל שדה תעופה גדול כולל זה של בן גוריון. על מנת לשמור על זכויות הנוסעים ולהבטיח להם פיצוי כספי במקרים כאלו, נחקק חוק שירותי תעופה.
לא משנה אם הזמנתם טיסה לחוץ לארץ לצורך חופשה, לימודים, עסקים או ביקור משפחתי. אתם רוצים שהטיסה תצא בזמן ולא יהיו לכם הפתעות כלשהן. כאשר טיסה לא יוצאת בזמן או מבוטלת, אתם נפגעים מכך.
על מנת שיהיו כמה שפחות מקרים כאלו וכדי שחבורת התעופה ידעו שעליהן לפצות נוסעים שנפגעו בשל מצבים שונים שחברת התעופה אחראית להם, נחקק חוק שירותי תעופה לפני מספר שנים. החוק מציב תנאים ברורים לחובה של חברות התעופה כלפי הנוסעים שלהן וגם את הפיצויים שיהיו זכאים לקבל במקרים הללו.
איך תוכלו לקבל פיצוי כספי מחברת תעופה?
פיצוי כספי מחברת תעופה ניתן לקבל בכל אחד מהמקרים הבאים:
- פיצוי על איחור בטיסה – איחור בהמראה של עד שעתיים הוא סביר מבחינת החוק, אך איחור מעבר לכך כבר סביר פחות. אם האיחור עד 5 שעות אז לא יהיה פיצוי כספי אך חברת התעופה חייבת לדאוג לנוסעים שלה לאמצעי תקשורת, מזון ומשקה. מעבר ל 5 שעות הנוסע יוכלו לבטל את כרטיס הטיסה ולקבל את מלוא התמורה עבורו או לבחור טיסה חלופית. איחור מעבר ל 8 שעות הוא מוגזם לכל הדעות ופוגם משמעותית בחוויה של הנוסע. הפיצוי כאן יהיה כמו קודם כולל פיצוי כספי של הנוסע על פי יעד הטיסה שלו כמו במקרה של ביטול טיסה.
- פיצוי על ביטול טיסה – במקרה של ביטול לחלוטין של טיסה או איחור מעל 8 שעות, מעבר לכל מה שהוזכר קודם לכן באיחור טיסה, יש גם פיצוי כפסי לו זכאים הנוסעים. הפיצוי הוא לפי טווח הטיסה מהיעד שלהם בכרטיס הטיסה. יעד קרוב (טורקיה) פיצוי של 1290 ₪, יעד בינוני (לונדון) פיצוי של 2060 ₪ ואילו יעד מרוחק (סידני) מזכה בפיצוי של 3080 ₪.
- פיצוי על אובר בוקינג – כאשר חברת תעופה מבצעת רישום יתר לטיסה שלה וכל הנוסעים מגיעים, יש צורך שמישהו יוותר על המקום שלו בטיסה. אם יש כזה שמוכן לכך תמורת שדרוג למחלקה אחרת בטיסה חלופית או פיצוי כספי כלשהו, מעולה. אם זה לא הדבר ייתכן והאחרונים שמגיעים לא יעלו למטוס. במקרה כזה תוצע להם טיסה חלופית או פיצוי כספי כמובן בדיוק כמו בביטול טיסה.
- פיצוי על הקדמת טיסה – מקרים מעט חריגים יותר הם של הקדמת טיסה בצור המשמעותית. על הקדמת טיסה יש להודיע לנוסעים לפחות 14 יום לפני כן ואם לא עושים זאת והנוסע מפספס את הטיסה שלו הוא רשאי לכל הזכויות כמו במקרה של ביטול טיסה.
- פיצוי על פספוס טיסה – הטיסה יצאה באיחור ופספסת את טיסת ההמשך שלכם. הפיצוי שמגיע לכם הוא לפי ההגדרות של איחור או ביטול טיסה כאשר הפיצוי הכספי שלכם לביטול טיסה יהיה לפי המרחק שלכם מהיעד הסופי המתוכנן.
חברות התעופה מודעות לחוק שירותי תעופה ולכן מנסות שלא לאחר, להקדים או לבצע רישום יתר מוגזם כדי שלא ייאלצו לשלם על כך בפיצוי כספי לנוסעים שלהם. את החוק חוקק אחמד טיבי והוא מוכר גם בתור "חוק טיבי".
המאמר נכתב בשיתוף עם Flight Refund אשר פועל לקבלת פיצוי כספי מול יותר מ – 300 חברות תעופה ברחבי העולם. השירות של Flight Refund מבוסס על הצלחה בלבד, כך שהתשלום על השירות המשפטי משולם מפיצוי הכספי שמגיע מחברת התעופה.